Bereikbaarheid


route in google maps

Parkeren

Rond het centrum liggen twee grote parkeerplaatsen: Weeskinderendijk en Energiehuis. Daarnaast zijn er diverse parkeergarages in de stad.

Parkeerterrein Energiehuis

Aan de oostzijde van het centrum kunt u alleen betaald parkeren op het parkeerterrein Energiehuis. Dit parkeerterrein ligt achter de voormalige energiecentrale aan de Noordendijk en is gemakkelijk te bereiken vanaf de N3 afslag Staart. Ideaal voor bezoekers die via de A15 en N3 komen. Vanaf het Energiehuis kunt u met buslijn 10 gemakkelijk naar de binnenstad komen.

Parkeerterrein Weeskinderendijk

Aan de westzijde van de stad kunt u op korte afstand van de binnenstad op het parkeerterrein Weeskinderendijk gratis parkeren. Dit parkeerterrein is ideaal wanneer u vanaf de A16 of Zwijndrechtse brug komt. Op korte afstand aan de Dokweg kunt u een bus nemen richting de binnenstad. Ook hier zijn de eerste 24 uur gratis, maar haal wel een kaartje uit de automaat en leg dit achter de voorruit. Als u langer dan 24 uur wilt parkeren betaalt u €1,- per 4 uur. Met buslijn 10 kunt u gemakkelijk naar de binnenstad komen.

meer over parkeren op centrumdordrecht.nl

Openbaar vervoer

Cityline

Buslijn 10 (P+R Citybus) stopt op 1 minuut lopen afstand van de galerie. U kunt uitstappen op halte Scheffersplein.
plan uw reis op 9292.nl
meer over ov in Dordrecht op centrumdordrecht.nl

Waterbus

De galerie is ook goed bereikbaar per waterbus. Stap uit op halte Merwekade.
plan hier uw reis met de waterbus
lees meer over de waterbus op waterbus.nl

Fietsenstalling

In het centrum zijn er twee gratis fietsenstallingen. Hier kunt u ook ‘s avonds, op zaterdag en op koopzondag uw fiets, bromfiets of scooter stallen. Deze fietsenstallingen zijn overdekt en bewaakt. De fietsenstallingen bevinden zich in de Raamstraat (fietsenstalling Achterom, tegenover Scapino) en in de Kolfstraat (fietsenstalling Statenplein, naast de V&D). De openingstijden zijn:

  • van maandag tot en met donderdag van 7.30 tot 00.00 uur
  • op vrijdag en zaterdag van 6.30 tot 00.00 uur
  • op koopzondag van 11.30 tot 17.30 uur

test