Willy Doreleijers

Willy Doreleijers - Textielkunst

Willy Doreleijers is van jongs af aan geboeid door textiel. Na een technische modeopleiding volgde ze een 2-jarige kaderopleiding voor textieldocenten.

Daarnaast kreeg ze een aantal jaren een intensieve begeleiding van twee professionele kunstenaars, beide docent aan de Kunstacademies van Arnhem en Maastricht.                                   Ook laat zij zich inspireren door het werk van haar partner die architect is. Met haar geabstraheerde werken bereikt Willy een eigen realiteit. Ze vestigt de aandacht op de invloed van de mens op zijn leefomgeving. Daarbij is de evolutie van technieken vanuit een ver verleden tot in de onbekende toekomst een belangrijke leidraad. Interessant is hoe zij dieptewerking op een geheel eigen manier interpreteert. Haar vormrijke composities worden gekenmerkt door haar gedurfde gebruik van kleur en structuur. Ze expirimenteert graag met verschillende technieken om de grenzen in haar werk te verleggen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

"Als kunstnaar vormt mijn werk de cruciale link tussen mijn interesse in textiel, kunst en architectuur. Ik haal inspiratie uit alledaagse onderwerpen en ik heb een herkenbare stijl ontwikkeld  die het thema versterkt en zijn eigen specifieke uitstraling heeft. Mijn uitdaging is om kunstwerken van textiel te maken met verrassende effecten. Ik wil de toeschouwer naar een visuele confrontatie leiden. Of het resultaat nu volledig abstract is of de realiteit abstract gemaakt, de betekenis zal vanzelf duidelijk worden. Het is mijn manier om een verhaal uit te drukken."

Haar Textile Art Studio bevindt zich in Dordrecht waar zij zelf ook woont. Zij exposeert in binnen- en buitenland en haar werk is te zien in musea, galeries, particuliere instellingen en tijdens textielevenementen.

Zij had o.a. tentoonstellingen in het International Quilt Study Center (Nebraska USA), Musa International Art Space (Praag), Art Box Miami en verder in Londen, Birmingham, Tokyo,  Shanghai en op het textielfestival Marie-aux-Mines ( Frankrijk).